Het ultieme schoolreisje organiseren

 

Een schoolreisje organiseren vergt veel tijd en voorbereiding. Zorg daarom dat je op tijd begint. Het succes van een schoolreisje hangt namelijk van veel factoren af. Daarnaast heb je te maken met kinderen. Deze zijn niet altijd even makkelijk en snel tevreden. Naast de kinderen zijn er natuurlijk ook de ouders. De ouders zijn hierin het belangrijkste, zij geven immers toestemming om mee te gaan. Om het slim aan te pakken, zetten we een aantal tips op een rij om het ultieme schoolreisje te regelen en te beleven.

Activiteiten

Voor kinderen kan een schoolreisje al snel saai zijn. Een boswandeling maken van een uur en uitleg van de natuur kan niet iedereen waarderen. Toch is een buitenactiviteit altijd wel een aanrader, omdat men op deze manier alle energie kwijtraakt. Een reisje naar het strand is daarom één van de tips die wij meegeven. Op het strand is er veel te doen en als het weer mee zit zijn er ook nog leuke activiteiten om te doen. Informeer hierover bij een evenementenbureau voor activiteiten zoals discogolf, vliegeren of beachvolleyballen.

Vervoer en begeleiding
Naast leuke activiteiten is het fijn wanneer de organisatie vlekkeloos loopt en er geen moeilijkheden ontstaan rondom organisatie en vervoer. Probeer daarom niet het vervoer te regelen met ouders en begeleiders. Probeer een schoolbus in te zetten zodat iedereen weet waar hij of zij aan toe is. Ook is het nodig om na te denken over de hoeveelheid groepen en de bijbehorende begeleiders. IS het nog om extra begeleiding te regelen? Zorg er ook voor dat er ook begeleiders rondlopen die geen groep hebben, op die manier kan er ook worden afgewisseld. Nog een laatste tip is het doorgeven van specifieke kleding of om speciale kleding te laten maken. Op die manier is het makkelijker om groepen en individuen van elkaar te onderscheiden.